MY STATUS!
Saya Mendoakan Pendekar Menjadi Johan Acara Kawad dan Johan Keseluruhan untuk Sukan Tahunan SMSS pada Tahun Ini. Amin..
It's All About F15Teen :D: March 2012

Sunday, March 18, 2012

saya dah nak balik smss dah. huhuhu...


hye korang.. hari nih aku akan balik smss balik.. huhuhu~ as I said before this, aku kena balik awal sebab ada training kawad. oh, sungguh aku tak sanggup nak pergi training kawad. korang doakanlah aku demam ek, supaya tak payah pergi training kawad sekali gus tak payah masuk kawad. hekhekhek.. aku memang malas bab-bab nak berkawad nih. kalau kawad rumah sukan, aku tak kisah lagi. tapi kalau kawad yang serius macam nih. aku mana suka. yang aku tahu, kawad rumah Pendekar tahun nih, aku mesti masuk sebab aku form 2. haish, sabar je lah.. kawad rumah sukan je pun. training then pakai baju yang dah siap dihias-hias. lepas tuh freedom!! kalau kawad serius macam kawad krs nih, dah lah ada macam-macam peraturan. lepas tuh kena ikut semua peraturan tuh. haih, aku nih bukannya jenis yang suka mengikut peraturan. jenis yang suka melanggar peraturan itu iyalah. haih, sabar je lah aku dengan kawad bagai nih..

next week result spm :D kenapa aku suka sangat nih? sebabnya, selalunyakan majalah sekolah keluar masa results spm. so, aku tak sabar-sabar nak dapat majalah sekolah atau majalah Budi. ye lah, first time dapat pegang majalah Budi sendiri kan? sebelum nih tengok pun akak senior punya. nanti majalah Budi tuh, dari form 1 sampai form 5 aku nak simpan sebagai kenangan. boleh tengok-tengok bila dah keluar sekolah nanti.. :') dah lah. tak tahu nak type apa lagi. bye semua! jangan rindu aku hekk.. dua minggu saya tak balik. i will miss my blog :)

doakan untuk aku supaya next week akan jadi minggu yang paling bermakna untuk aku.. :)

sayang aku? klik salah satu dekat bawah nih. thankss.. muah :*





thanks baca, jangan lupa follow dan comment;)

Saturday, March 17, 2012

Saturday~



hello fellas! saya dah siap packing barang nak balik hostel. anda? zz.. mesti tak siap lagi kan? haha. dah, pergi pack cepat! huhu.. tak sabar-sabar nak balik sekolah besok. actually besok kena balik awal sebab ada training kawad. tapi tak tahu lagi dapat balik awal ke tak? sebab ayah sampai rumah pun malam nih.. tapi kalau tak dapat balik awal pun bagus jugak sebab boleh skip training. HAHAHA *gelak jahat untunglah kepada mereka-mereka yang tak masuk kawad tuh. korang bolehlah hidup senang hati tanpa memirkan kawad. arghh aku nih, tak habis habis cakap pasal kawad. dah lah! malas nak fikir pasal benda nih. bye! :)

>heartless..<


sayang aku? klik salah satu dekat bawah nih:) muah. sayang korang jugak :*
TEKAN SAYA:) PICIT SAYA:) TUMBUK SAYA:)









thanks baca, jangan lupa follow dan comment;)

finally... :D


okay, actually mood sekarang tak berapa nak okay. tak tahu kenapa. terlebih sensitive pulak malam nih. memanglah aku nih sensitive orangnya, tapi tak tahu kenapa malam nih terlebih sudah. semua tweet, semua status buat aku terasa. haih, hormon tak betullah nih. *LOL sekarang nih tengah selsema. haih, bilalah nak demam nih. tak sabar-sabar. *nak mengelak training kawad sebenarnya.. seksa oh. suara asyik sengau je.. kadang-kadang aku sendiri tak faham dengan apa yang aku cakapkan. tadi tengok twitter, ramai yang dah packing barang. adoyai, aku besok baru nak start iron baju. yang korang rajin sangat pack malam nih kenapa? okaylah. dah tak tahu nak post apa. night and sweet dream everybody!! :*

>speechless + heartless<
sayang aku? klik salah satu dekat bawah nih.. thankss :*
SINI SINI SINI








thanks baca, jangan lupa follow dan comment;)

Thursday, March 15, 2012

i'ts thursday already.. -,-


uhh.. hari nih dah hari khamis. lagi 3 hari dah kena balik sekolah balik. first time tak bersemangat nak balik sekolah. selalunya sampai tak sabar-sabar nak habis cuti. kali nih lain pulak. nih semua sebab kawad. oh tuhan, berikanlah aku keseronokan semasa training kawad. ataupun, tiba-tiba pertandingan kawad tu tak jadi macam 2 tahun sebelum nih. training tapi tak jadi. eh, eh. tak naklah training. nak terus tak jadi (Y) korang tolonglah berdoa untuk aku ya? terima kasih..

tadi adlina, mira, elyn, ika, azwa pergi sunway pyramid. diorang tengok movie 7 petala cinta dengan karaoke. *adlina jangan tanya macam mana aku tahu. confirmlah dari blog kau dengan twitter ;D sumpah jeles.. aku pun dah lama tak tengok movie dekat wayang. last pergi masa tengok alvin and the chipmunk 3. nak ajak ayah aku tengok wayang? harapan. nanti, macam-macam alasan dia bagi. tak boleh tengok banyak kalilah, mahallah, ramai oranglah, apalah. haih.. ayah.. ayah.. kepada adlina, jangan lupa upload gambar korang cepat-cepat tau! aku nak tengok!!

korang sayang aku? klik salah satu dekat bawah nih :D






thanks baca, jangan lupa follow dan comment;)

Wednesday, March 14, 2012

budak :)

*ignore the word KUMA -,-

budak, aku rasa sepanjang hari nih kita chatting je kan? tak lah sentiasa. tapi kalau dah stop, mesti sambung balik lepas tuh. kau kata kau injured lagi dekat bahu. tempat yang sama kau injured hari tuh. haha. serve your right. pergilah kau terlantar dekat katil hospital tuh. siapa suruh main rugby? aku tak suruh.. #ignoreme btw, orang kata kau gempak main rugby. ye ke? batchmate aku kata tak? hmm.. maybe diorang jeles kott.. whatever. tak nak ambik tahu. apa-apa pun, pesanan aku untuk kau, jangan asyik main rugby je. nanti selalu sangat injured. kalau kau injured, nanti L**** susah hati. haha. xD

*still teringat dekat kawad. nasib baiklah ada Mira yang akan menemani aku mengharungi suka-duka sebagai peserta kawad!! :'>





thanks baca, jangan lupa follow dan comment;)

i'm lazy and i know it :D

sebelum tuh, korang nampak tak dekat sidebar aku yang atas sekali. tolong klik salah satu boleh? terima kasih.. sayang korang :D

okay, finally. siap pun nota sejarah. lepas ni ikmal tak payah lah nak baca tweet aku pasal NOTA SEJARAH lagi. sorrylah ye. budak hulu kan rajin.. :D and lagi satu benda yang buat aku senyum sampai ke telinga nih. aku tak payah buat power point sejarah. ye, ye. aku tahu aku pemalas. tapi, nak buat macam mana? siapa suruh team-mate aku rajin sangat? aiman buat sampai 3.2. syauqi pulak buat 3.3. memang aku tak buat apa-apa lah jawabnya. #PeaceNoWar :DDD

baru 5 hari cuti aku dah rindu kawan-kawan dekat sekolah. aku rindu nak ejek aiman dengan asyraf. aku rindu nak gaduh dengan syakir, aku rindu nak merpek dengan adlina and yas, aku rindu nak gossip-ing dengan ain, aku rindu nak main basket dengan ika, aku rindu nak story-mory dengan dina, rindu nak dengar lawak kak qifa. senang cerita, aku rindu semua benda dekat sekolah tuh. tapi bila fikir yang aku nih masuk kawad, terus rasa bersemangat nak balik sekolah tuh jatuh. macam aku cakap sebelum nih, aku benci kawad SAMPAI MATI!! haih, tolonglah doakan untuk aku supaya cepat dapat habiskan training kawad nih. amin.. dah lah. tak nak fikir pasal kawad. buat hati aku tak tenteram jer. bye, aku nak tenteram kan hati aku nih. :/

kawad oh.. kawad. cepatlah kamu habis.. :<





thanks baca, jangan lupa follow dan comment;)

Tuesday, March 13, 2012

Vanila Coklat :/


Hey, hey. nak tanya ni. korang tengok tak cerita Vanila Coklat. alah, cerita pasal Zara dengan Amir. zz.. aku tak tengok. biasalah, budak asrama. mana tengok tv. kalau balik pulang bermalam pun, aku mana ada masa nak tengok tv? nak siapkan homework lagi, nak update blog, fb, twitter lagi, nak basuh baju and so whatever.. so, mana sempat nak tengok tv kejadah nih. lagi-lagi cerita nih hari selasa, pukul 9:00 malam. masa tuh aku tengah prep malam doh.. memang dapat tengoklah pulakkan? memanglah boleh tengok cerita nih dekat online movie. tapi, kenyataannya, aku malas nak carik. so, thats why aku tak pernah tengok cerita Vanila Coklat nih. btw, cerita nih pun dah habis. yup, aku sempat tengok episod akhir je. pada pendapat aku, cerita nih tak adalah sweet mana, bak kata mereka-mereka di luar sana tuh. biasa-biasa je. tahap romeo and juliet versi malaysia. dari lima bintang, aku bagi dua jer. tak tahulah sama ada aku rasa best sebab tak tengok dari mula or what. tapi pada aku, dua bintang je lah yang terbaik. so, kepada semua yang mendaftar sebagai ahli laman sosial Twitter, sudah-sudahlah tweet pasal cerita Vanila Coklat ya? dah habis pun cerita tuh.. dah.. dah.. pergi tidur. Goodnight!

p/s: dengar cerita, cerita BFF pun last episode hari nih. so, harap-harap Timeline aku tak penuh pasal BFF pulak -,-







thanks baca, jangan lupa follow dan comment;)

homework oh... homework


okay, hari nih tak tahu kenapa rajin sangat nak buat semua benda. tolong ibu aku masak, kemas bilik, buat homework. zz.. aku tak percaya yang ini adalah aku. tadi, masa tengah tweeting suddenly teringat yang ahad nih ada kawad. so, aku kena balik awal. #howsucksislife.. aku benci kawad. yup, aku benci kawad. SAMPAI MATI. rasa macam nak tukar masuk pbsm or bomba je next year. tapi sayanglah pulak baju krs. dah lah mahal. nasib baik accessories untuk kawad kali nih aku pinjam shasha. tak payah susah-susah keluar duit pergi beli dekat kedai. (yup, saya tahu saya kedekut..) ahad nih yani ajak balik awal. around 9 a.m. dia ajak aku teman dia dating. haish, serba salah lah pulak nak ganggu orang dating. tengoklah dulu macam mana. boleh ke tidak aku balik awal. kalau dapat, kita pergi kfc sama-sama. pasal kawad tuh, bak kata kau, kita training, kita pergi competition. then, kita kalah. FREEDOM is waiting for us :D oh god, aku tak sabar-sabar nak tunggu masa tuh.. dah lah aku dah lama tak training basket. next week pun tak dapat training lagi sebab kawad haram nih. sumpah sakit hati gila. andandand, next week yang train kitorang adalah.. (erk.. aku tak ingat pulak nama dia apa) okay, aku sangat tak suka. bukan benci, tapi tak suka. dia tu pelik. muka dah hensem dah. tapi... argh, susah nak cakap. aku doa-doa supaya training ni cepat habis. sabar aina, seminggu jer. competition dia pun sabtu depan. yeah, lagi sikit je. then kau freeedddoooommm like hell yeah! just wait for that time..

tadi dengar cerita yang results spm keluar 21 march. kenapa awal sehari? oh, suka hatilah. asalkan aku dapat jumpa kak t-ra next week. sumpah rindu kak t-ra.. rindu sangat-sangat. ketua dorm terbaik aku pernah ada. kak t-ra kata nanti dia datang bawak baju yang dia nak bagi kitorang. yeah, aku derb awal-awal baju quartermaster kak t-ra. dah lah carisbrook. jangan main-main ye. nanti bolehlah show off sikit sebab ada baju quartermaster. hekhek. sorrylah kawan-kawan. then, aku derb baju pendekar. baju sukan yang aku ada sekarang nih mana cukup weh, dua pasang je. kalau ada 4 atau 5 maybe cukup. aku ni dah lah kuat berpeluh, then malas basuh baju. so, kena ada banyak stok baju sukan. okay, thats the end of post kali ni. makin panjang, makin merepek pulak. tadi macam dah tak ada idea sangat nak cakap apa. bye!! :D

21 March = hari rabu. yeay! aku tak sabar tunggu hari tuh :DD

korang sayang aku? klik SINI dan SINI










thanks baca, jangan lupa follow dan comment;)

Monday, March 12, 2012

kurus and gemuk. aku yang mana satu?


tadi ibu aku tanya, berapa berat aku? then, aku jawablah #$kg. ibu aku kata "kenapa ibu tengok kakak macam kurus sangat?" oh gosh, aku rasa macam tak logik je soalan tuh. weh, aku rasa aku terlebih gemuk adalah. ada pulak ibu aku kata aku kurus sangat? sangat tak logik tahu.. dekat sekolah pun diorang kata aku gemuk. bak kata aqmal danial "aina, kaulah plaing pendek, paling gemuk dalam kelas 2 budi nih" look! aqmal pun cakap macam tuh. ini boleh pulak ibu kata aku terlebih kurus. okay, okay. lupakan pasal benda tuh.

semalam results basket HKSBP dah keluar. nak tahu?

KEPUTUSAN KEJOHANAN BOLA KERANJANG HARI KECEMERLANGAN PERINGKAT ZON TENGAH KALI KE-39 YANG BERTEMPAT DI SM SAINS KUALA SELANGOR (KUSESS)
LELAKI :-JOHAN : SEMASHUR NAIB JOHAN : KUSESS KETIGA : MTD KEEMPAT : SSAS 
PEREMPUAN :-JOHAN : SSPNAIB JOHAN : SEMASHURKETIGA : INTERGOMB KEEMPAT : SMSS
so, congratslah dekat Sparks yang berjaya dapat tempat ke-empat peringkat sbp. aku tahu korang hebat ;D

korang sayang aku tak? cuba klik SINI dan SINI. dah klik? sayang korang.. :D







thanks baca, jangan lupa follow dan comment;)

Sunday, March 11, 2012

Dayini :)



hey, hey. baru balik dari birthday party Dayini. sooooo sedap. mak dia masak laksa dengan laksam. yang pergi birthday party tu just aku, shamim, alya, farah and puteri. ya allah!! i miss them like a lot!! sumpah aku rasa macam nak menangis bila jumpa diorang tadi. tapi tuh baru sikit. tak jumpa lagi athirah, qamarina, iman athilah, wani kp and budak-budak boys yang lain. besok, aqmal buat makan-makan bbq dekat rumah dia. well, mak aku dah bagi kebenaran, tapi tak ada transpot pulak. sumpah rasa macam nak menangis. nak mintak tolong athirah tapi cuak pulak. harap-harap athirah dengan mak dia tak kisah. sumpah aku nak jumpa diorang.. dah lah besok ramai gila datang bbq party tuh. hmm.. harap-haraplah dapat pergi besok. bye!

tengah texting dengan iz and ain. kredit pulak tiba-tiba habis. ada tak someone yang nak tolong top up kan aku? please... :(




thanks baca, jangan lupa follow dan comment;)

Saturday, March 10, 2012

Larian Jalan Raya :D



semalam, 09.02.2012 sekolah aku buat Larian Jalan Raya. well, macam biasa, aku tak dapat nombor top-ten. biasalah tuh. kalau aku dapat nombor top-ten, itu yang luar biasa. tahun nih, aku dapat rasakan Pendekar lebih mangat dari last year. ye lah, last year asyik duduk diam je. kalau ada ahli Deka yang menang pun, just tepuk tangan biasa. no cheer. tapi tahun nih, dengan dikir baratnya yang merapu-meraban, dengan cheer-cheer barunya. yeah, aku dapat rasa spirit Pendekar mengalir dalam diri aku. alhamdulillah, walaupun tak dapat nombor, aku still dapat kumpulkan mata untuk rumah Pendekar tercinta. markah bonus pun kira okaylah tuh. lagipun, memang dari tahun lepas lagi aku dapat markah bonus je. nak buat macam mana? i'm not a runnerlah.. lagi pun tahun nih jarak dia dah makin jauh. 4.8 km. (actually, jarak larian aku masa sekolah rendah lagi jauh dari nih) last year 3.5 km jer.. okay, now ni results Larian Jalan Raya 2012 

1. Perwira
2. Pendekar
3. Panglima
4. Pahlawan


well, not badlah kan Pendekar? memanglah kecewa+frust+bengang+sedih sebab tak dapat kekalkan kejuaraan yang dah bertahan tiga tahun berturut-turut since dari tahun 2009. tapi nak buat macam mana? memang rezeki rumah Perwira untuk jadi juara tahun nih. masa penyampaian medal untuk top-ten pun, memang ramai Perwira menang. lagi-lagi girl un-15, boy un-18 dengan girl un-13. cuak doh.. un-13 Pahlawan dengan Perwira banyak conquer. tak apa, tunggu jer Sukan Tahunan nanti ;D

for Dekarians, Sukan Tahunan nanti kita balun semua okay. kalau 2010 kita no. 3, 2011 kita no. 2, 2012 kita balun no. 1 okay ;D
nak duit poket? daftar SINI
SINI jugak :D








thanks baca, jangan lupa follow dan comment;)

29.02.2012 is the best day.. :')



weh, weh. kau buat aku menangis lagi. urghh.. dasar HS!!! tak guna! useless!! argh!! bila aku tanya, kenapa kau buat aku menangis, kau jawab sebab nak tengok. aku ni ikhlas ke tak kawan dengan kau. now, puas hati? aku dah menangis untuk KAU? dah tahu kan, aku ikhlas ke tak? pleaselah jangan main-main. cakap kau nak pindah lah apalah. hey, kalau kau pindah, siapa yang nak sepak kerusi aku? siapa yang nak 'ayam gorengkan' aku? siapa yang nak marah aku bila 'dia' emo? siapa yang nak kenakan aku? andand, siapa yang nak happykan aku? kau je weh. yup. tiap-tiap hari kita gaduh. TIAP-TIAP HARI! tapi, sebab kita gaduhlah, aku rasa hidup je dalam kelas 2 Budi tuh. nih, tiba-tiba kau kata kau nak pindah. fine, memang mula-mula aku rasa happy nak 'mampos' bila kau kata kau nak pindah. yeah, tak ada siapa lagi akan kacau hidup aku. tapi, bila fikir-fikir balik, kau memang penceria hidup aku. please.. jangan buat lawak macam tuh lagi. aku appreciate bila kau kata, kau nak happykan aku yang tengah emo macam orang gila malam tuh. tapi, tak payahlah sampai cakap macam tuh -,- lepas nih, kalau nak prank aku pun, cakap benda lain. okay?

untuk 'budak' yang buat aku emo malam tuh, thanks a lot lah! tak apalah weh, aku ada dia, yang lagi baik dari kau :p
nak duit? try KLIK SINI







thanks baca, jangan lupa follow dan comment;)

too much things happened..



hello fellas. dah 3 minggu tak update blog. so, kali ni memang macam-macam nak cerita since dah 3 minggu tak balik..

8th week :)
minggu nih tak ada apa-apa sangat yang berlaku. semua berjalan seperti biasa. homework menimbun, topik pelajaran makin susah. konflik dengan seorang budak ni.. huh, memang penat :(

9th wekk :)
tak habis-habis lagi konflik dengan budak tuh. dah tak tahu dah nak cakap apa. apa nak jadi, jadilah. batchmate pun tak habis-habis bahan kitorang macam apa jer -,- minggu ni dah start dah semangat nak larian jalan raya. setiap petang lari 4-5 round sekolah. yeah, jangan terkejut tengok saya yang semakin kurus LOL!

10th week :)
yeah, minggu peperiksaan. semua orang pegang buku walau di mana jua berada (bajet baca je walaupun pegang :P) tapi bukan akulah. aku cuma jadi mangat bila exam Sejarah. tak tahu kenapa? excited gila. science sumpah susah. aku memang target B atau C je. fail pun aku rasa aku tak heran. agama, nak kata susah tuh taklah susah mana, cuma aku 'ter'blank masa nak jawab tuh. so, tak dapat A, aku target B je lah.. subjek-subjek lain, aku memang target A, insya'allah...

okay, tu je kot nak cerita setakat nih. ada masa aku cerita lagi pasal Larian Jalan Raya. adios :D






thanks baca, jangan lupa follow dan comment;)