MY STATUS!
Saya Mendoakan Pendekar Menjadi Johan Acara Kawad dan Johan Keseluruhan untuk Sukan Tahunan SMSS pada Tahun Ini. Amin..
It's All About F15Teen :D: May 2012

Thursday, May 31, 2012

Hari Guru.. :D


okay, aku tahu dah lambat sangat kalau nak post pasal hari guru tapi.. blog aku. suka hati akulah nak post apa pun! LOL

tahun ni, hari guru sekolah menengah sains selangor diadakan pada 23 May 2012 iaitu di Dewan Wawasan Sekolah Menengah Sains Selangor. Aktiviti yang dijalankan adalah seperti berikut

*nyanyian lagu selamat hari guru..*ucapan daripada wakil pelajar..*ucapan daripada pengetua..*persembahan daripada Eminent..*slide show guru-guru..*penyampaian hadiah..*persemabahan flash mob oleh The Renaissance..*persembahan tarian oleh Citrawarna..*persembahan tarian oleh Eminent..*sukaneka Eminent v.s. Cikgu*majlis makan-makan untuk para guru..
disini, saya ingin menunjukkan beberapa gambar..

*tengok mereka.. 

 *itualah papa saya! dont be jelly..
*Eminent lawan cikgu untuk pertandingan futsal..

 *Kak Adrina, the host of the day.. 
(gambar-gambar ni pun saya curi dari album dia. sorry kak!)
*persembahan flash mob dari The Renaissance..

dah tengok? baiklah, sekian saja daripada saya. semoga bertemu lagi di lain post. Assalammu'alaikum..







thanks baca, jangan lupa follow dan comment;)

Tuesday, May 29, 2012

hey friends..


#first, nak cakap selamat bergembiralah kepada mereka-mereka yang berjaya mendapatkan kebenaran daripada ibubapa masaing-masing untuk keluar ke Sunway Pyramid *skema much huh?*

#sorrylah, dalam masa 5 hari bercuti ni, baru sekali aku update. sebabnya, internet rumah rosak! baru petang tadi elok -,-

#tadi online, dia hantar mesej dekat aku, dia kata dia hilang nombor aku. then, bila aku bagi, terus dia text. wow! cepat betul..

#baru lima hari cuti, tapi rasa bosan nak mati. dah lah tak dapat keluar dengan kawan langsung!

#boleh tak cuti dua minggu ni dipendekkan jadi seminggu je. untunglah budak rugby yang cuti tak sampai seminggu pun.. *erkk, untung ke?*

#homework tak sentuh, LANGSUNG! sebabnya? semua homework tertinggal dekat sekolah. hebat kan aku? tu lah hari jumaat hari tu tahu nak happy je..

#baru dapat berita yang Syarah dengan Ellyn nak pergi umrah. Ellyn tu aku memang tahu, tapi Syarah aku tak tahu langsung! tadi baru tahu..


#hey sayang, jaga diri baik-baik tau dekat sana! jangan lupa doakan kejayaan batch 1115 untuk PMR dan SPM. doakan jugak kejayaan kitorang di dunia dan di akhirat.. :*





thanks baca, jangan lupa follow dan comment;)

Friday, May 25, 2012

its holiday babeh ;D


hey, cuti dua minggu datang lagi! tapi yang sh*tnya, dapat homework menimbun-nimbun. pagi tadi, masuk kelas pukul 8:15 sebab kena kosongkan loker. then, sampai kelas je, terus dapat result geo yang macam -____- lepastu, tiba-tiba cikgu putri datang bawak mai homework bm. nak tahu apa? kitorang kena buat karangan daripada soalan PPT hari tu. kena buat mana-mana karangan yang kitorang tak buat masa exam. sumpah sakai! lepas tu, bergilir-gilirlah para guru menghantar homework dekat kelas. haih, tension betul. kata je cuti, tapi homework banyak macam pfft -,- thankslah cikgu-cikgu sekalian. kepada semua warga 1115 sekolah menengah sains selangor, selamat bercuti dan selamat menyiapkan segala homework. tatatititutu. :*


thanks baca, jangan lupa follow dan comment;)

Sunday, May 20, 2012

finish!


finish ironing ze clothes. urgh, sumpah penat. baju yang nak bawak balik pun tak habis kemas lagi. sepanjang 3 hari cuti ni, asyik texting dengan 'someone' ni je. haih -,- tak suka pun sebenarnya. adalah classmate aku yang 'tercinta' ni dia pergi bagi no aku dekat 'someone' tu. siap dia malam ni. sumpah kena wrestling dengan aku. haha. cakap pasal exam, aku tak habis study science pun lagi. lagi-lagi form 1 punya subjek. memang hareemm aku nak revise. yang form 2 punya pun malas. haish, aina aina. semakin hari, semakin malas kamu ya! nak buat macam mana..? pukul 3 nanti dah nak bertolak dah. tapi everything tak siap apa pun lagi. boleh tak seseorang datang rumah aku dan tolong aku kemaskan semua barang ni? okay, confirm tak ada siapa nak.. 

semalam aku dapat tahu yang shasha dah nak pindah tahun depan. ikut family dia pergi bangkok. oh, berkurang lagilah batchmate aku.. :( kalau akulah jadi dia, mesti aku mogok dengan family aku. walaupun aku tak adalah rapat mana dengan shasha, tapi dia still sebahagian dari kehidupan seharian aku di smss. tak ada dia, kuranglah sikit kelengkapan hidup aku. (erk, betulke ayat aku tu?) well, aku just dapat wish good luck lah duduk dekat luar negara ni. memandangkan ada lagi lima bulan untuk bersama kami di smss, jom kita enjoy ramai-ramai. wait, wait. aku baru perasan. kiranya shasha tak PMR lah next year? best gilaaaa! haha. okaylah. time to off now. need to see my friends. bye! :*








thanks baca, jangan lupa follow dan comment;)

Saturday, May 19, 2012

This Week is a Tough Week..


hey, tengah selsema sekarang nih. baru lepas balik dari celebrate anniversary parents yang ke 16. huhu~ mereka sweet sangat. tadi ibu suapkan ayah spaghetti. haha. jealous much. tunggu je lah 12 tahun akan datang. aku pun nak buat macam tuh jugak dengan suami aku.. okay, tukar topik!

minggu nih minggu peperiksaan. sumpah penat gila minggu nih. dengan tidur lambat sebab study, masalah batchmate yang kantoi 'menerbangkan' diri mereka, masalah dengan I***, memang penat gila aku cakap. kadang-kadang tuh aku rasa macam nak mati terus supaya tak payah nak fikir masalah dunia lagi. haih, teruk betul aku nih. setakat nih, aku dah lepas exam agama, sejarah, geografi, english, bm, mathematics. dalam banyak-banyak subjek, mathematics lah yang paling banyak cabaran dan dugaannya. aku sanggup tidur pukul 3:30 pagi, semata-mata nak study math. nasib baiklah, Ain, Adlina, Echa, Wan, Erin sudi temankan aku. yang paling hebat Adlina, Ain dengan Echa yang teman aku sampai pukul 3:30 pagi tuh. alhamdulillah, aku boleh jawab paper math pagi tuh. tapi, nak kata senang tuh pun tak adalah senang sangat. still mencabar minda jugak. sejarah pulak, soalan no 1 aku dah blank. memang rasa nak menangis masa tuh. bayangkan, soalan yang aku jangka banyak keluar, tak keluar pun. rasa macam.. ARRGHH!! aku dah lah banyak baca bab 3 dengan bab 4. bab 1 dengan bab 2 aku just baca sambil lalu jer. and the results is, soalan no 1 aku dah salah. tak tahulah macam mana dengan soalan yang lain-lain. just pasrah dan redha je lah dengan apa yang aku dah jawab. bm agak senang. english pun. geografi bolehlah. agama aku banyak ikut logik akal jer. aku tak sempat nak baca semua. nasib baiklah tokoh-tokoh aku baca betul-betul. harap-harap ustazah hilmoon mengasihani aku dengan memberi aku A dalam agama. amin.. next week, isnin sains dengan sivik. sivik tuh memang aku tak tengok soalanlah. terus jer jawab dekat kertas OMR. selasa pulak KT dengan Arab. pagi nih, aku dah rancang nak belajar science dengan ibu. insya'allah boleh jawab isnin nanti. aku memang target math dengan science aku A kali nih. kalau tak dapat, memang frustrated habis. so, wish me luck okay? :D

saya mendoakan Aina Nadhrah Binti Mohd Zaid mendapat 8A dalam PPT. amin..







thanks baca, jangan lupa follow dan comment;)

Sunday, May 6, 2012

nak cuti lagi!!



cuti 3 hari jer mana cukup kalau nak digantikan dengan aku yang dah dua bulan terperap dalam smss tuh? haih, sumpah nak cuti lagi. adlina balik lambat, sebab dia demam. ain pun balik lambat jugak tak tahu kenapa. and maybe yani pun akan balik lambat jugak. hekk... aku nak lepak dengan siapa nanti? erin je lah kot. tapi dalam kelas malam nih? memang zarul je lah yang akan menemani aku melalak atau berkaraoke. nasib baik minat kitorang sama. sorrylah ye classamate. malam nih korang kena pekakkan telingalah dengar kitorang menyanyi ;D well, tadi baru lepas print gambar-gambar baru yang nak letak bawah meja. most of it gambar hari keusahawanan dengan masa pertandingan kawad kaki. ada jugak gambar encik f15teen aku. tapi tak adalah aku nak letak bawah meja. simpan dalam buku jer sudah. buat lepas rindu. haha. okay, mid-term exam dah nak dekat. tapi aku tak habis study lagi. KH dah lah. tapi yang lain-lain belum lagi. terutamanya math, science dengan sejarah. cuak kot.. hari tuh pun dapat no 32 dalam batch. tepat-tepat jer.. kalau kali nih teruk, mesti turun kelas punyalah. korang doakan yang terbaik untuk aku ya? cuak nih.. nak sangat dapat 8A sekali-sekala. okay, bye and wish me luck in exam. :*





thanks baca, jangan lupa follow dan comment;)

Saturday, May 5, 2012

Hari Keusahawanan + Hari Anugerah Cemerlang :'D


hari keusahawanan muda smss tahun nih diadakan pada 13 dan 14 April 2012 (ceh, bapak skemanya ayat ). okay, apa aku nak cakap, hari keusahawanan tahun nih tak se'best' last year punya. nak tahu kenapa? sebab tak ada Encik F15teen aku. memanglah dia ada sebab dia dapat anugerah, tapi tetap tak seronok sebab aku langsung tak dapat bercakap even tegur dia sekalipun. sediiiiihhhh SANGAT! lagi satu, tahun nih aku kena bahan teruk gila! batchmate sumpah jahat. diorang bahan aku dengan tawau gila-gila. kalau just ejek-ejek tuh aku boleh terima lagi. ini sampai buat request lagulah, tangkap gambarlah. haih, memang rasa macam nak menangis jer masa tuh. tapi nasib baiklah izzah dengan wan pujuk aku. budak boys sumpah galak gila gelakkan aku. lagi-lagi azim, poji, faizrul, timun, pudin. rasa macam nak sembelih diorang pun ada jugak masa tuh. nasib baiklah aku nih penyabar. kalau tak, dah arwah dah diorang tuh aku kerjakan. okay, lupakan pasal tuh. masa first night hari keusahawanan, aku masuk rumah hantu dengan yani, ain, echa. ain dengan yani mula-mula takut gila. penat aku dengan echa pujuk diorang suruh masuk jugak rumah hantu tuh. nasib baik last sekali diorang masuk jugak. kalau tak, buat penat jer kitorang beratur. comment aku pasal rumah hantu tahun nih? hmm.. not bad. tapi tak adalah seseram yang diorang cakapkan. maybe sebab kebanyakan hantu dalam tuh aku kenal kut. second night, aku tak masuk. azwa offer masuk free, tapi aku tak nak sebab malas. malam tuh aku banyak lepak dengan batchmate. merayap sana-sini, kacau orang. makan, makan and makan. sumpah aku gemuk masa hari keusahawanan tuh.and seperti tahun-tahun yang sebelum nih, seperti biasa, bila ianya dah jadi malam terakhir, apa lagi? pesta baling makanan tuh mesti ada punyalah. aku kena banyak jugaklah. sos, susu pekat, garam, kicap, puding and many other. sumpah melekit-lekit badan aku malam tuh. tapi bestlah. kenangan.. ada jugak yang kena dunk-tank. nasib baik aku tak kena. dunk-tank tuh kita just kena kalau ada orang request. aku bersyukur sangat tak ada siapa pun request aku masuk dunk-tank.

hari anugerah cemerlang pulak 14 April 2012. alhamdulillah, aku dapat dua anugerah. top-10 dalam batch dengan pelajaran terbaik bahasa melayu. masa nak tunggu aku dapat anugerah tuh, punyalah lama. dah lah kena tunggu ucapan pengetua. lepastuh kena beratur bawah panas. haish, nasib baiklah aku boleh tahan lagi. okay, hari anugerah cemerlang aku tak tahu nak cakap apa lagi. so, these some pictures. sorry kalau banyak ;D

the coach that call me weng-weng and bulat :) 

 Aidil Ar-rasyid kena masuk dunk-tank :D

from the left, adlina, me, mira and azwa :D

love them.. :'D

 the koir babes. adlina, ain and echa :)

 ketua batch 1115, hazim syakir. the jendul one.
8.5 cm okay dahi dia ;D

 ada orang kata muka kami sama. me with ahmad amin ;D

me with syed. the one of hotter guy in my batch :D

i'm proud to have them in my life :'D

 my twins. mira and amin :)

the ghosts..

 okay, aku kotor gila time nih.. -,-''

aku kena spray.. smile! :D








thanks baca, jangan lupa follow dan comment;)

Kawad Kaki KRS :D


okay, last 5th of April 2012, aku pergi pertandingan kawad kaki peringkat zon pudu. aku rasa, before this pun aku ada cerita yang aku kena pergi training kawad yang buat aku rasa merana gila tuh. yup, memang merana pun. tak balik pulang bermalam, training masa orang lain tengah prep malam, selalu kena marah. memang tiap-tiap malamlah aku menangis sebab tension dengan kawad nih. dina, selalu comfort aku dengan cakap yang kawad nih bestlah, apalah. tapi aku still tak boleh terima kenyataan yang kawad nih best. rasa nak tarik diri memang ada. tapi fikirkan yaya, mira, izzah, terus tak jadi. lagi pun aku fikir, baik timba pengalaman kan? and aku still ingat lagi. masa tuh kitorang kena buat formasi pasal cegah rempit. then, kenalah buat gaya konon-kononnya tengah merempit. but, gaya aku terlebih rempit pulak sampaikan coach nampak. lepastuh terus coach panggil aku weng-weng. dah lah masa tuh satu team tuh gelakkan aku. sakai punya coach. tapi tuh baru satu. masa sehari before pertandingan, dia panggil aku bulat pulak. sebabnya, mata aku bulat. hish, sedap hati dia jer tukar nama aku. okay, lupakan pasal aku kena bahan. 
kitorang lawan dekat Pulapol. Pusat Latihan Polis. bessssttt.... sangat. nak tahu kenapa? sebab dapat jumpa budak sekolah lain yang hensem. haha. dekat sana, aku jumpa budak teknik, asis, cbn, sab, and macam-macam lagi. khemah smss sebelah jer dengan teknik kl. tapikan, budak teknik sumpah kecoh gila. buat cheer depan khemah, buat shuffle, menari. memang pada aku sakai habislah. masa nak umumkan pemenang pulak, kitorang kena berdiri tengah panas lama gila. memang hari tuh aku burnlah. first time dalam hidup aku, aku burn. tapi sekarang dah tak nampak dah. so, these some pictures yang ditangkap masa hari tuh..

 my nametag:)

 me and yaya :)

 look, it is our khemah :D

 tengok pkbm dekat belakang tuh. smart habis..

 we are the coolest twin ever ;D

 the boys. from left, alif, amin, aqmal and amirul a.k.a. timun :)

 our lunch. nasi ayam :D

 me and mira were so exctited! :D

our ketua pelatun. kak ikin :)








thanks baca, jangan lupa follow dan comment;)